Logo Soroptimist International Antwerpen


Internationale Vergaderingen


Verslag Internat. Vergaderingen

Pagina - Programma Nieuws

Open Heart Open DoorGoodwill-coördinator Linda herinnert ons aan


Beste vriendinnen,
Ik bemerk in mijn mailbox regelmatig een vraag van andere clubs die zoeken naar een opvang in het buitenland of binnenland voor een studerende zoon of dochter. Misschien hebben jullie die vraag ook al wel eens gekregen. Binnen onze Soroptimist clubs zijn er zowel nationaal als internationaal oplossingen voorhanden.
Ik verwijs hiervoor graag nog eens naar de stichting ďOpen hart - Open deurĒ
In 1995 lanceerde Heidrun KONRAD, voorzitster SI/E 2003-2005, de actie 'Open hart - Open deur' in het kader van het programma 'INTERNATIONALE VRIENDSCHAP, WELWILLENDHEID en INTERNATIONALE VERSTANDHOUDING'.

Steunend op een lijst van vrijwillige inschrijvingen voorbehouden aan de Soroptimisten (lijst COPO-OHOD list) zijn er 5 opties, alleen bereikbaar voor deze laatsten, die dus ook alleen in het bezit zijn van die lijst.

Dit zijn de mogelijkheden:

Naam van de landen die op die COPO-OHOD lijst staan:

AlbaniŽ, AustraliŽ,Oostenrijk, BelgiŽ, Bulgarije, BosniŽ- Herzegovina, Canada, KroatiŽ, TsjechiŽ, Denemarken, Egypte, Estland, Fiji, Finland, Frankrijk, GeorgiŽ, Duitsland, Griekenland, Guernsey, Hongarije, IJsland Ierland, Eiland of Man, Israel, ItaliŽ, Japan, Kenia, Litouwen, Luxemburg, Madagaskar, MaleisiŽ, Mali, Monaco, Nederland, Nieuw Zeeland, Nigeria, Noorwegen, Filippijnen, Polen, Portugal, RoemeniŽ, Rusland, Rwanda, Slowakije, SloveniŽ,Spanje, Zweden, Zwitserland, Togo, Turkije, OekraÔne, Groot -BrittanniŽ, USA.

Ook 'Taaluitwisseling voor jongeren' behoort tot de mogelijkheden.
Het is van toepassing voor uw eigen kind of kleinkind of kinderen uit uw Soroptimist-omgeving. Hiervoor bestaan ook formulieren die ingevuld moeten worden en opgestuurd naar de Unie CoŲrdinator Goodwill en Internationale Verstandhouding.
Voor de taaluitwisseling in het buitenland zullen ze de nodige stappen doen via de lijst COPO-OHOD list of via de betreffende Soroptimist Unies.
Ik heb de indruk dat, vooral bij de jongere leden deze projecten te weinig gekend zijn en zeker te weinig gebruikt worden en meen dan ook dat we de geboden mogelijkheden ten volle moeten benutten.VZW Soroptimist International Club Antwerpen, Louislei 58, 2930 Brasschaat
ondernemingsnummer 0640.806.348
About Soroptimist | Site Map | Protection of intellectual rights / Responsibility / Privacy Policy |